MC CREAM

MC CREAM

 

MC CREAM – ZWIĘKSZA AKTYWNOŚĆ FOTOSYNTEZY I POZIOM PRODUKCJI

 

MC CREAM  wytworzony z ekstraktów roślinnych uzyskanych z alg Ascophyllum nodosum jest produktem, który pozytywnie wpływa na aktywność metaboliczną roślin oraz zwiększa poziom fotosyntetyczną i produktywność. Aktywne fitoskładniki są pozyskiwane podczas specyficznych procesów ekstrakcji i doskonalone dzięki doświadczeniu VALAGRO opierającemu się o wyjątkową technologią GEAPOWER.

Dlaczego warto stosować MC CREAM?

 

 

• MC CREAM zapewnia optymalny rozwój wegetatywny, wzrost produkcji, antystresowe działanie oraz lepsze wchłanianie substancji odżywczych.

• Jest bezpieczny, naturalny, innowacyjny i łatwy w stosowaniu.

• MC CREAM umożliwia roślinie osiągniecie jej maksymalnego potencjału, dzięki systemowi Geapower opracowanemu na wyłączny użytek firmy Valagro.

Działanie

 

 

MC CREAM: naturalne rozwiązanie dla zwiększenia fotosyntezy i poziomu produkcji

 

MC CREAM wywołuje wiele pozytywnych efektów w roślinie, która potrzebuje energii. W szczególności formuła ta zawiera betainy – biomolekuły, które chronią i podnoszą poziom fotosyntezy. Ostatnie badania wskazują na pozytywny wpływ tych molekuł na  zwiększenie zawartości chlorofilu w liściach, ochronę fotosystemu i aktywację enzymu RuBisCo, który jest odpowiedzialny za wbudowanie CO2 do substancji organicznych. Jednocześnie produkt zawiera mangan, który jest katalizatorem ich syntezy. Obecność innych aktywnych biologicznie składników daje MC CREAM atrybut ‘aktywatora metabolicznego’. Obecne wewnątrz biomolekuły stymulują podział i wypełnienie komórek, zwiększając poprzez to wzrost rośliny i owoców. Są one również zdolne do wywołania aktywności podobnej do hormonów oraz usprawnienia działania samych hormonów. Zwiększa wysokość i jakość planów.

.

Zakres i sposób stosowania

UPRAWY

OKRES

DAWKA

SADOWNICZE

1-2 zabiegi w trakcie rozwoju wegetatywnego

1-2 L/ha

WARZYWA

1-2 zabiegi w trakcie rozwoju wegetatywnego

1-2 L/ha

150/200 ml/hl

POLOWE

1-2 zabiegi w trakcie rozwoju wegetatywnego

2-3 L/ha

PRZEMYSŁOWE

1-2 zabiegi w trakcie rozwoju wegetatywnego

1-3 L/ha

Co zawiera MC CREAM?

 

 

SKŁADNIKI AKTYWNE BIOLOGICZNIE

 

Substancje te wpływają na wiele funkcji związanych z kontrolą wzrostu i rozwoju poprzez modulację procesów fizjologicznych roślin. Działają jako chemiczne nośniki w komunikacji międzykomórkowej oraz wchodzą w interakcje ze specyficznymi białkami zwanymi receptorami.

 

AMIKWASY

Są składnikami budulcowymi białek i pełnią ważną rolę w warunkach stresu abiotycznego. Są prekursorami wielu aktywnych molekuł.

 

BETAINY

 

Działają efektywnie już przy bardzo małym stężeniu. Mają znaczenie w reakcji na stres (osmotyczny, suszę, wysoką temperaturę, zasolenie itd.). Poprawiają retencję wody w komórkach chroniąc je przed odwodnieniem, zwiększając ilość chlorofilu w liściach oraz podnoszą poziom fotosyntezy.

 

MIKROELEMENTY Mn

 

Fotosynteza, metabolizm azotu, aktywacja enzymów w cyklu Krebsa. Uczestniczy w syntezie auksyn.

Ulotka preparatu