LECITEC

LECITEC

LECITEC ZABEZPIECZ I WZMOCNIJ SWOJE UPRAWY

 

LECITEC jest pierwszym preparatem zawierającym lecytynę do zastosowania w rolnictwie w Polsce.

 

Jest produktem naturalnym uzyskanym z mieszaniny zoptymalizowanych fosfoglicerydów obecnych w roślinach, z których najważniejsze fosfolipidy to fosfatydylocholina i fosfatydyloinozytol. W swoim składzie zawiera także inne ekstrakty roślinne. Substancje czynne zawarte w produkcie są bezpieczne dla środowiska naturalnego i ludzi, nie pozostawiają pozostałości.

 

LECITEC wzmacnia i daje sprężystość ścian komórkowych warzyw i owoców, przez zapobieganie zaburzeniom fizjopatycznym (np. uszkodzenie skórki, uszkodzenia spowodowane promieniami słonecznymi, etc.). Produkt utrudnia także rozwój czynników chorobotwórczych (np. mączniak, kędzierzawość lub alternarioza) i zmniejsza uszkodzenia poprzez zamknięcie drogi wejściowej patogenom. Działa kontaktowo, blokując kiełkowanie konidiów. Po aplikacji, grzyb nie jest zdolny wniknąć do ściany komórki.

 

 

Działanie preparatu LECITEC:

 

  • Ograniczenie przenikania czynników chorobotwórczych do rośliny m.in. mączniak, kędzierzawość, alternarioza,
  • Wzmocnienie i uelastycznienie błony komórkowej,
  • Poprawa wybarwienia i jędrności owoców i warzyw,
  • Redukcja pęknięć i uszkodzeń spowodowanych warunkami atmosferycznymi,
  • Poprawa właściwości przechowalniczych owoców i warzyw,
  • Poprawa właściwości organoleptycznych owoców i warzyw.
  • Przyspieszenie i wyrównanie dojrzewania

 

 

Dawkowanie:

3-5 ml/l (stężenie 0,3-0,5%), lub 1,5-2,5 l/ha (zakładając zużycie 500 l/ha)

1-3 zabiegów w sezonie.

 

Pobierz ulotkę:

/BASE/public/files/folleto lecitec Polonia imprenta.pdf