MEGAFOL PROTEIN

MEGAFOL PROTEIN

 

 ZWIĘKSZA WARTOŚĆ PLONU. WIĘCEJ BIAŁKA W WYSOKOWYDAJNEJ PSZENICY

 

MEGAFOL PROTEIN podwyższa wartość plonów pszenicy i lucerny poprzez zwiększenie zawartości białka. Doskonałe rezultaty zostały potwierdzone przez dokładne analizy genetyczne i szeroko zakrojone próby badawcze.

 

Dlaczego warto stosować Megafo Proteinl?

 

Dzięki specyficznym metodom ekstrakcji z wyselekcjonowanych surowców roślinnych pozyskuje się czysty koncentrat składników aktywnych. Są one tak dobrane aby skutecznie stymulować procesy metaboliczne zwiększające naturalną syntezę i akumulację białek w ziarnach pszenicy i w lucernie.

 

  • Pobudza syntezę białek
  • Zwiększa kumulację białej w ziarnach
  • Chroni trwałość białek
Działanie

 

Białka są polimerami zbudowanymi z aminokwasów. Mają one zasadnicze znaczenie dla życia, ale organizm ludzki nie jest zdolny do syntezy niektórych ważnych aminokwasów, które muszą być dostarczone w pożywieniu.

Pszenica zawiera wiele niezbędnych białek. Wiele z nich ma najwyższą wartość.

Poprzez pobudzenie biosyntezy białek i ich magazynowanie Megafol Protein istotnie wspiera metabolizm roślin:

  • Moderuje aktywność enzymów i reakcje
  • Stymuluje metabolizm azotanów, aminokwasów i cukrów
  • Wspomaga magazynowanie białek oraz inhibitorów proteaz

Rezultatem tego jest wyższa koncentracja białek w ziarnach pszenicy i w lucernie. Istotnie wartość i wielkość ich plonów.

Zakres i sposób stosowania

 

Uprawy

Dawki

Okres stosowania

Ilość zabiegów

Pszenica

3L/Ha

kwitnienie

1

Lucerna

1,5-3L/Ha

Od 7 do 15 dni przed zbiorem

1 lub więcej

Fasola

2-3L/Ha

Od pełni kwitnienia do pojawienia się pierwszych strąków

1 lub 2

Soja

2-3L/Ha

Od pełni kwitnienia do pojawienia się pierwszych strąków

1 lub 2

Ulotka produktu